top of page

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Milyen jegyek vásárolhatók a fesztivál pénteki koncertjeire?

 A 2023-as fesztivál egyik újdonsága, hogy az ingyenesen látogatható területek közé beékelődik a koncertek idején kizárólag napijeggyel látogatható Party Aréna.

A korábbi évektől eltérően a fesztiválra 2 vagy 3 napos jegy nem váltható!

A fesztiválozók a pénteki Kowalsky meg a Vega, a Follow the Flow koncertjére és az azt követő Dj programra szóló Party time napijeggyel nyitástól zárásig élvezhetik a sztárok műsorát, a Party Aréna egyedi látványát és a kiváló hangzást.

A pénteki Party time napijegy elővételben 6.900.- Ft-ba kerül március és április hónapban az első 2000 db jegy erejéig. Május 1-től 8.900.- Ft, míg június 1-től a helyszínen vásárolt jegyárral azonosan, 9.900.- Ft-ért lesz megvásárolható.

Érdemes tehát a Kowa és a Flow rajongóknak, illetve az éjszakai „buliarcoknak” a korai elővétel lehetőségével élni!

A Tata Kártyás jegyvásárlás lehetőségéről később!

 

Milyen jegyek vásárolhatók a fesztivál szombati koncertjeire?

A szombati program két részből áll. Kora délután a Cocktail elnevezésű programnak két koncertje lesz: az Apostol koncerttel kezdünk, majd a Cserháti75 elnevezésű emlékkoncert világhírű sztárvendége, Lendvay József hegedűművész, illetve a kiváló énekes szólisták, Kratelli Josephine, Szulák Andrea és Tabáni István lesznek láthatók és hallhatók a Party Arénában. Kísér Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és koncertzenekara. Az erre a programra érvényes jegyek 19 óráig adnak lehetőséget a Party Arénában való tartózkodásra!

A Cocktail jegy elővételben 4.000.- Ft, június 1-től a helyszínen vásárolt jeggyel azonos áron, 4.900.- Ft-ért lehet megvásárolni.

19 órától már a szombati Party time jeggyel rendelkezőké az aréna egészen hajnalig. Az esti koncertek előtt a Party Arénában jegyellenőrzés lesz, de abban bízunk, hogy a Cocktail program nézői önkéntesen segítik majd, hogy a Party Arénában csak az érvényes szombati Party time jeggyel rendelkezők maradjanak az esti koncertekre és Dj programra. Az arénát elhagyó közönség természetesen a borudvarban vagy a vidámparkban folytathatja a fesztiválozást, megcsodálhatják az Öreg-tavi lampionos felvonulást és az azt követő tűzijátékot.

A szombati Party time napijegy elővételben 6.900.- Ft-ba kerül március és április hónapban az első 2000 db jegy erejéig. Május 1-től 8.900.- Ft, míg június 1-től a helyszínen vásárolt jegyárral azonosan, 9.900.- Ft-ért lesz megvásárolható.

Aki tehát a szombati Party time napijegyet megvásárolja (elővételben vagy a helyszínen), az az esti koncertekkel együtt a délutáni Cocktail programot is megnézheti, sőt kedve szerint maradhat hajnalig.

Amennyiben a pénteki és a szombati napra is szeretne jegyet venni, akkor azt külön folyamatban kell megtennie. Külön le kell folytatni a jegyvásárlást a pénteki és külön szombati jegyre.

 

Milyen kedvezményt biztosítanak a Tata Kártyával rendelkezők számára?

A Víz, Zene, Virág Fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan kedvezményt biztosít az érvényes Tata Kártyával rendelkezők számára. Tata Kártyával kizárólag a fesztivál előtti napon/napokon - és természetesen a fesztivál ideje alatt - a Platán-kapunál lehet majd napijegyet váltani a koncertekre a kártya érvényességének ellenőrzése után. Egy Tata Kártyára egy pénteki és egy szombati jegyet lehet vásárolni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy Tata Kártyával az említett feltétel miatt online nem tudnak jegyet vásárolni!

A pénteki, valamint a szombati Tata Kártyás Party time napijegy a helyszínen vásárolva 6.900.- Ft egységesen. A szombat délutáni Cocktail jegy Tata Kártyával 3.000.-Ft-ba kerül.

 

Milyen fizetési módok állnak a rendelkezésre, hogy megvásároljam a jegyemet?

A fesztiválra az epass.hu online jegyértékesítő felületen lehet jegyet vásárolni az online vásárlás szabályainak megfelelően a felületen található Party time és Cocktail jegyekből. Az online jegyvásárlás után a vevő E-mail üzenetben kapja meg QR kóddal ellátott jegyét. A fesztiválra érkezve ezt a QR kódos jegyét a megfelelő karszalagra cseréljük, amellyel a fesztivál fizetős területén tartózkodhat abban az időkeretben, amire a jegy feljogosítja.

A fesztiválon 3 kapunál - Platán, Bláthy, Kőkorsó – lehet napijegyet vásárolni, ahol a készpénzes és a bankkártyás fizetés is biztosított lesz.

 

Lehet-e SZÉP Kártyával napijegyet venni?

Online jegyvásárlásra SZÉP Kártyával jelenleg nincs lehetőség, de a feltételeinek megteremtése folyamatban van.

A helyszínen a korábbiakhoz hasonlóan lesz lehetőség SZÉP Kártyával napijegyet venni.

 

Kell-e jegyet venni a gyerekeknek?

A gyermekeknek szervezett programok ingyenesen látogatható területeken vannak, napijegy vásárlása tehát nem szükséges. A szülőkkel érkező 6 éven aluli gyerekek számára a koncertekre belépőjegy vásárlása nem szükséges. 6 éven felüliek számára napijegy vásárlása kötelező, de emlékeztetjük a szülőket, hogy az esti koncertek 14 év alatti gyermekek általi látogatását több szempontból sem szorgalmazzuk.

 

Van-e nézőszám limit a fesztivál fizetős programjain?

Felhívjuk a fesztiválozók figyelmét, hogy a fesztivál minden területére nézőszám limit került meghatározásra, amelyet be kell tartanunk. Így a fizetős programok helyszínére nézve is! Ezért nem kizárt, hogy a nézőszám limit megközelítéskor a jegyértékesítés átmenetileg szünetel.

Milyen programok és látványosságok lesznek a fesztiválon a Party Aréna nagykoncertjein kívül?

 

A Víz, Zene, Virág Fesztivál a három évtizedes története során mindig arra törekedett, hogy az élvonalbeli popzenekarok koncertjein túl a látogatóknak felejthetetlen programmal, látványosságokkal szolgáljon. Nem lesz ez másként a megújulást követő időszakban sem!

A várudvarban felállított pódium délelőtt és kora délután a családoknak, gyermekeknek kínál zenés műsort, mesejátékot, bábelőadást. A gyermekprogramok után késő délutántól ezzel a pódiummal már a borudvar vendégei felé fordulunk és szórakoztató programot kínálunk tangóharmonikával, cigányzenével, stand-up fellépővel. Arra törekszünk, hogy a borudvarban azok is jól érezhessék magukat, akik csöndesebb kikapcsolódásra, beszélgetésre is lehetőséget nyújtó helyet keresnek a fesztiválon.

Ezen a pódiumon zajlanak majd a fesztivál hivatalos aktusai is. Így a borlovagrendi megnyitó vagy a Vízzene alkalmából szervezett vízi versenyek és kispályás foci kupák díjkiosztó ünnepségei. Többek között itt tartjuk majd a Talentum Művészeti Szakgimnázium vízzenés plakátterv pályázatának, illetve a környékbeli óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára évek óta sikerrel megrendezett Szipi-rajzversenynek az eredményhirdetését is.

A várudvar más részein napközben történelmi játszóház működik a Kuny Domokos Múzeum szervezésében. A Kecskebástyára állatsimogatót, íjászoktatást, póni lovas programot, fegyverbemutatót tervezünk. A várudvari „kerengőben” – ahogy megszoktuk - régi idők mesterségeinek bemutatói és kézműves szöszmötölők lesznek. Ne lepődjenek meg, ha „jönnek szembe” a gólyalábasok, tűzzsonglőrök, csepűrágók a vásári attrakcióikkal. Tervezünk csendesebb programokat is, így helytörténeti előadást és kiállítást, idegenvezetővel vársétát és látványos ásvány- és ékszerkiállítást.

Szintén a várudvarban vagy annak közelében kapnak helyet a fesztivál legismertebb látványelemei - amelyek kiváló alkalmat nyújtanak majd egy-egy nagyszerű szelfi elkészítéséhez - a feldíszített hattyúk, az „óriás betűs” zongorák, a fény- és vízfestés, sok-sok élővirággal, díszkivilágítással. 

A Lovardatéren működik majd a Városi Színpad, amely szintén ingyenesen látogatható területe lesz a fesztiválnak. Itt lépnek fel a zumba, a hip-hop, a művészi tánc és a tatai légtornász iskola művészeti csoportjai, valamint a PERON Tehetségpont felfedezettjei, zenekarai és szólistái. Azt tervezzük, hogy a napi programot a régiónkból kitört és országos ismertséget szerzett egy-egy rangos produkció zárja.

Elmaradhatatlan a vízi és légi program a Vízzenén. Nagy tervünk, hogy napközben helikopter és ejtőernyős, valamint flyboard bemutató, este „lampionos” vízi karnevál, tűzijáték lesz látható, szinte a teljes tóparti szakaszról. Ember tervez ... :-)

Külön kell szólni a más szervezetek által szervezett, de a Víz, Zene, Virág Fesztivál idején zajló eseményekről, a fesztivál csatlakozó programjairól.

Július elsején, szombaton lesz a Tatai Tóátúszás és a VZV Amatőr Sárkányhajó Kupa az Öreg-tavon. A focirajongók a VZV Kupa - Kispályás Labdarúgó Tornán szurkolhatnak a Május 1. úti műfüves pályán. A  Güntner Arénában pedig a Bélyeggyűjtők Országos Kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Július másodikán, vasárnap indul a VZV Tatai Regatta – vitorlásverseny a Tatai Hajós Egylet szervezésében az Öreg-tavon.

 

Az angolkerti Szabadtéri Színpadon - a fesztivál zenei záróeseményeként is betudható - A Pál utcai fiúk c. zenés játékot ajánljuk a színházkedvelő közönség számára. Az előadást a Festtimes Productions szervezi. A Dés-Geszti-Grecsó szerzőtrió által létrehozott népszerű darabot a Pannon Várszínház társulata adja elő Vándorfi László rendezésében Krámer György koreográfiáival.

 

A Borzsongó – elnevezésű zenei-gasztronómiai program a tóparti szórakozóhelyek együttműködése arra, hogy a fesztiválhangulat a szorosan vett fesztiválterületről átterjedhessen az Öreg-tó tágabb környezetébe is. A programban az improvizatív könnyűzenei stílusok, a neszmélyi bor hagyományai, ízei és a hozzájuk köthető táji kultúra egészen színes zsongására számítsanak!

 

Mindezek után fontos rögzíteni, hogy több hónap van még a fesztivál kezdetéig. A fesztiválszervező szakmai közösség a fesztivál nyitónapjához közeledve időben és térben pontosítja a fesztiválprogramot, melynek változtatása időnként elkerülhetetlen. Programok kerülhetnek ki és újak kerülhetnek be, amiért előre megértésüket kérjük!

bottom of page