top of page

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Milyen jegyek vásárolhatók a fesztivál pénteki koncertjeire?

 A 2023-as fesztivál egyik újdonsága, hogy az ingyenesen látogatható területek közé beékelődik a koncertek idején kizárólag napijeggyel látogatható Party Aréna.

FONTOS! A korábbi évektől eltérően a fesztiválra 2 vagy 3 napos jegy nem váltható!

A fesztiválozók a Hartmann támogatásával megvalósuló pénteki Kowalsky meg a Vega, a BorgWarner jóvoltából színpadra lépő Follow the Flow koncertjére és az azt követő Dj programra szóló Party time napijeggyel nyitástól zárásig élvezhetik a sztárok műsorát, a Party Aréna egyedi látványát és a kiváló hangzást.

A Party time napijegy elővételben 8.900.- Ft ért vásárolható online, míg 2023. június 1-től a helyszínen vásárolt jegyárral azonos áron, 9.900.- Ft-ért lesz megvásárolható 2023. június 29-én éjfélig.

Érdemes tehát a Kowa és a Flow rajongóknak, illetve az éjszakai „buliarcoknak” az elővétel lehetőségével élni!

 

Köszönjük Hartmann és Borgwarner

A Tata Kártyás jegyvásárlás lehetőségéről később!

 

Milyen jegyek vásárolhatók a fesztivál szombati koncertjeire?

A szombati programban (július 1.) változás lett. Tata Város vezetőinek jóvoltából a kora délutánra hirdetett a Cocktail elnevezésű program két koncertje ingyenesen látogatható területekre került át. Az Apostol Együttes fellépésére a Tatai Szabadtéri Színpadon (Tata, Angolkert) kerül sor 16,30-tól. A Cserháti75 elnevezésű emlékkoncert a várudvarban működő Borudvari Színpadra került 18,30-tól. Az emlékkoncert világhírű sztárvendégei, Lendvay József hegedűművész, illetve a kiváló énekes szólisták, Kratelli Josephine, Szulák Andrea és Tabáni István lesznek láthatók és hallhatók. Kísér Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és koncertzenekara. 

Ez a két program - Apostol és Cserháti75 -  tehát díjmentesen látogatható. Az elővételben megváltott Cocktail jegyeket a lehető legkorábban, de legkésőbb június 30-ig visszautaljuk tulajdonosaiknak. 

A szombat est további részében már változatlan a program, azaz 19 órától már a Party time jeggyel rendelkezőké az aréna egészen hajnalig, előbb Azahriah koncert lesz a FESTTIMES támogatásával, majd Carson Coma a Güntner jóvoltából. Az AK26 zárja az élő zene sorát, majd sztárDJ-k adják a talpalávalót.

 

A Kastélytér, ahol a Party Aréna található a nap folyamán átsétálható, de 17 óra után már előbb csak szóban, később már látható módon, a kapuk felállításával emlékeztetjük a fesztiválozókat, hogy az esti koncertek csak belépődíj fizetése mellett látogathatók.

A szombati Party time napijegy online vásárlással 2023. június 1-től a helyszínen vásárolt jegyárral azonosan, 9.900.- Ft-ért lesz megvásárolható 2023. június 29-én éjfélig.

FONTOS!

Amennyiben a pénteki és a szombati napra is szeretne jegyet venni, akkor azt külön folyamatban kell megtennie. Külön le kell folytatni a jegyvásárlást a pénteki és külön szombati napijegyre is.

 

Milyen kedvezményt biztosítanak a Tata Kártyával rendelkezők számára?

A Víz, Zene, Virág Fesztivál kedvezményt biztosít az érvényes felnőtt Tata Kártyával rendelkezők számára.

 

Az illetékesek tájékoztatása szerint új felnőtt Tata Kártya igénylésre 2023. június 21-ig van lehetőség 2.000 Ft-os áron, míg az éves érvényesítésre 2023. június 28-ig kell sort keríteni, mely 1.500 Ft-ba kerül. Az ügyintézés a Tourinform Irodában zajlik (Tata, Bercsényi u. 1.).

 

Felnőtt Tata Kártyával kizárólag a fesztivál előtti napon/napokon - és természetesen a fesztivál ideje alatt - a Művelődési háznál (InfoPONT) lehet majd napijegyet váltani a koncertekre (a kártya érvényességének ellenőrzése után). Egy felnőtt Tata Kártyára egy pénteki és egy szombati jegyet lehet vásárolni. A pénteki és a szombati koncertekre, és az azokat követő Dj Partyra szóló felnőtt Tata Kártyás jegyek 6.900.- Ft-ba kerülnek

Felhívjuk figyelmüket, hogy ...

 

... a felnőtt Tata Kártyával az említett érvényességre vonatkozó feltétel miatt online NEM tudnak jegyet vásárolni! 

 

... a Víz, Zene, Virág Fesztivál NEM biztosít kedvezményt a IFJÚSÁGI  vagy JUNIOR kártyára!

Megértésükben bízunk!

 

Milyen fizetési módok állnak a rendelkezésre, hogy megvásároljam a jegyemet?

A fesztiválra az epass.hu online jegyértékesítő felületen lehet elővételben jegyet vásárolni az online vásárlás szabályainak megfelelően a felületen található Party time jegyekből. Az online jegyvásárlás után a vevő E-mail üzenetben kapja meg QR kóddal ellátott jegyét. A fesztiválra érkezve ezt a QR kódos jegyét a Művelődési háznál található információs pontnál (InfoPONT) a megfelelő karszalagra cseréljük, amellyel a fesztivál fizetős területén tartózkodhat abban az időkeretben, amire a jegy feljogosítja.

A fesztiválon két pénztárban is lehet majd helyben napijegyet vásárolni, ahol a készpénzes és a bankkártyás fizetés is biztosított lesz. A megszokottak szerint az InfoPONT a Művelődési ház előtt lesz. A fesztiválra a vár hídján át érdemes bemenni, ahol balra a gyermekprogramok, jobbra a borudvari programok lesznek megtalálhatók. Az esti koncertekre a Kastélytérre a Platán Étterem felől, a Bláthy Szakgimnáziumnál vagy a Vidámpark kijáratában lévő Kőkorsó felől lehet (jegyellenőrzés után) bejutni.

Ezt a folyamatot az alábbi térképen is nyomon lehet követni!

 

Viz_zene_terkep_2023_05_30_kuld.jpg

Lehet-e SZÉP Kártyával napijegyet venni?

Igen, SZÉP kártyával online jegyvásárlásra is van lehetőség, mert a TIXA jegyértékesítő felület alkalmas erre. 

A helyszínen a korábbiakhoz hasonlóan lesz lehetőség SZÉP Kártyával napijegyet venni.

 

Kell-e jegyet venni a gyerekeknek?

A gyermekeknek szervezett programok ingyenesen látogatható területeken vannak, napijegy vásárlása tehát nem szükséges. A szülőkkel érkező 6 éven aluli gyerekek számára a koncertekre belépőjegy vásárlása nem szükséges, de regisztrációs jegyet adunk a gyerekeknek is, mert a beengedhető 6 éven aluli gyermekek száma erősen korlátozott!

6 éven felüliek számára napijegy vásárlása kötelező, de emlékeztetjük a szülőket, hogy az esti koncertek 14 év alatti gyermekek általi látogatását több szempontból sem szorgalmazzuk.

Van-e nézőszám limit a fesztivál fizetős programjain?

IGEN, VAN!

 

Felhívjuk a fesztiválozók figyelmét, hogy a fesztivál minden területére nézőszám limit került meghatározásra, amelyet szigorúan be kell tartanunk. Így a fizetős programok helyszínére nézve is! Ezért nem kizárt, hogy a nézőszám limit megközelítéskor a jegyértékesítés leáll. Ha ez bekövetkezik, akkor erről a fesztivál hivatalos felületein online és helyben is tájékoztatjuk Önöket!

Milyen programok és látványosságok lesznek a fesztiválon a Party Aréna nagykoncertjein kívül?

 

A Víz, Zene, Virág Fesztivál a három évtizedes története során mindig arra törekedett, hogy az élvonalbeli popzenekarok koncertjein túl a látogatóknak felejthetetlen programmal, látványosságokkal szolgáljon. Nem lesz ez másként a megújulást követő időszakban sem!

Ahogy ezt fentebb is olvashatták, az Apostol Együttes koncertje a Tatai Szabadtéri Színpadon és a Cserháti75 Emlékkoncert a Borudvari Színpadon ingyenesen lesz látogatható.

A várudvarban felállított színpadon  szórakoztató programot kínálunk tangóharmonikával, cigányzenével, s más szórakoztató muzsikával. Arra törekszünk, hogy a borudvarban azok is jól érezhessék magukat, akik csöndesebb kikapcsolódásra, beszélgetésre is lehetőséget nyújtó helyet keresnek a fesztiválon.

Ezen a színpadon zajlanak majd a fesztivál hivatalos aktusai is. Így a borlovagrendi megnyitó vagy a Vízzene 30. születésnapja alkalmából szervezett vízi versenyek és a kispályás foci kupa díjkiosztó ünnepségei.  A harmadik X-es születésnapi zsúrnak lesznek egészen különleges meglepetés fellépői is, de ez legyen "meglepi", mint ahogy szokott lenni egy tisztességes szülinapi partin.

A várudvar más részein napközben történelmi játszóház működik a Kuny Domokos Múzeum szervezésében. A Kecskebástyára a gyermekek, családok szórakoztatására a korábbi években megszokott SZIPI-pódium felállítását tervezzük, ahol a Portéka színpad előadása, a Kalap Jakab koncert és különböző tánciskolai bemutató lesz. A bástyán ezen kívül a Khrasim KFT támogatásával Szipi-sziget  programjai zajlanak, lesz állatsimogató, régi idők mesterségeinek bemutatója és kézműves szöszmötölő is. Tervezünk csendesebb programokat is, így helytörténeti előadást és kiállítást, idegenvezetővel vársétát és látványos ásvány- és ékszerkiállítást is, hogy a korábbi fesztiválokról ismert és szeretett Picurka pékek c. programot ne is említsük!

Szintén a várudvarban vagy annak közelében kapnak helyet a fesztivál legismertebb látványelemei - amelyek kiváló alkalmat nyújtanak majd egy-egy nagyszerű szelfi elkészítéséhez - a feldíszített hattyúk, az „óriás betűs” zongorák, a fény- és vízfestés, sok-sok élővirággal, díszkivilágítással. Ki kell emelni továbbá a Törökkori átjáróban rendezendő virágkiállítást, melyet természeti témájú festményekkel és fotókkal is színesítünk!

Elmaradhatatlan a vízi és légi program a Vízzenén. Nagy tervünk, hogy napközben ejtőernyős bemutató lesz, este pedig „lampionos” vízi karnevál, a Hubik Trans által támogatott tűzijáték a hagyományok szerint, ami szinte a teljes tóparti szakaszról jól látható. A tűzijáték a lampionos felvonulás lezárultával kezdődik kb. 22,40 órakor.

Külön kell szólni a más szervezetek által szervezett, de a Víz, Zene, Virág Fesztivál idején zajló eseményekről, a fesztivál csatlakozó programjairól. Már június 30-án részt vehetnek a Zsinagógában a TATAMI VI. kiállítás megnyitóján. Július elsején, szombaton lesz a Tatai Tóátúszás és a VZV Amatőr Sárkányhajó Kupa az Öreg-tavon. A focirajongók a VZV Kupa - Kispályás Labdarúgó Tornán szurkolhatnak a Május 1. úti műfüves pályán. A  Güntner Arénában pedig a Bélyeggyűjtők Országos Kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Július 2-án, vasárnap indul a hagyományos tatai vitorlás verseny az Öreg-tavon.

 

Az angolkerti Szabadtéri Színpadon - a fesztivál zenei záróeseményeként is betudható - A Pál utcai fiúk c. zenés játékot ajánljuk a színházkedvelő közönség számára. Az előadást a Festtimes Productions szervezi  A népszerű darabot a Pannon Várszínház társulata adja elő Vándorfi László rendezésében Krámer György koreográfiáival.

 

A Borzsongó – elnevezésű zenei-gasztronómiai program a tóparti szórakozóhelyek együttműködése arra, hogy a fesztiválhangulat a szorosan vett fesztiválterületről átterjedhessen az Öreg-tó tágabb környezetébe is. A programban az improvizatív könnyűzenei stílusok, a neszmélyi bor hagyományai, ízei és a hozzájuk köthető táji kultúra egészen színes zsongására számítsanak!

 

Mindezek után fontos rögzíteni, hogy a fesztiválszervező szakmai közösség a fesztivál nyitónapjához közeledve időben és térben pontosítja a fesztiválprogramot, melynek változtatása időnként elkerülhetetlen.

 

Programok kerülhetnek ki és újak kerülhetnek be, amiért előre megértésüket kérjük!

bottom of page